Tamás Tippek

Új cikksorozatot indítunk tele faházakkal kapcsolatos ötletekkel, érdekességekkel és hasznos információkkal. Kattintsatok a részletekért, és mondjátok el kommentben, miről olvasnátok a legszívesebben.

Tamás Tippek

Izgalmas új rovatba vágunk bele, hogy még több ötletet, tanácsot, megoldást, szóval tippeket hozhassunk Nektek a faházak világából. A Tamás Tippek cikksorozat igazi szakértő-felhasználó együttműködés eredménye, hiszen írásuknál Géczy Balázs tolmács-szakfordítóval dolgozunk együtt, akinek udvarán november óta áll egyedi faházunk. A tervezés és kivitelezés közben a közös beszélgetésekből jött a gondolat, hogy milyen jó lenne megosztani a faházak iránt érdeklődőkkel a megvalósítás során felmerülő kérdéseket és válaszokat, kihívásokat és megoldásokat.

Ezekből pedig jó sok akad, hiszen faházaink rengeteg lehetőséget tartogatnak. Ahány projekt, annyi elképzelés. Van, aki csendes, de otthonos home office-ra vágyik, van, aki szaunaházat szeretne a kertjébe, de készítettünk már zeneszobát, kamasztanyát, egyéni edzőtermet is, sőt, építettünk már át múlt századi vasúti vagont, és még mesze a felsorolás vége. Ezeket a különlegesebb projekteket is bemutatjuk majd részletesebben a sorozatban.


Természetesen minden felhasználási célnak megvannak az egyedi szempontjai, amikre már akkor figyelni kell, amikor mérőszalagot ragadunk, hogy kijelöljük leendő faházunk helyét. A Tamás Tippekben végigvesszük majd, mikre érdemes figyelnetek a tájolásnál, alapozásnál, alapanyagválasztásnál, szigetelésnél, fűtésnél és az egyedi elképzeléseknél, és megosztjuk veletek a több mint száz, személyre szabott Tamás Faház építése során szerzett tapasztalatainkat.
Már körülbelül három évnyi írnivaló pattant ki a fejünkből, de nagyon kíváncsiak vagyunk a Ti gondolataitokra is. Osszátok meg velünk, milyen faházas témák érdekelnek, vagy miben akadtatok el a tervezésnél, és beleszőjük a válaszokat a Tamás Tippek cikkeibe.